coach- en inspiratiekaarten

 

De eenvoudige en speelse oefeningen van de Mind-Body Toolkit helpen je om rust en energie te vinden en hebben een directe impact op stress en emoties.

Ervaar meer verbinding met jezelf en je omgeving. Laat je motiveren, prikkelen en verrassen.

De Mind-Body Toolkit bestaat uit:
•          51 kaarten
•          Een handboek
•          Een zoeklijst

Op de kaarten staan oefeningen met ademtechnieken, korte meditaties en andere yogatechnieken. Verder vind je in de set mindfulness- en zelfcompassie-oefeningen.

Het handboek vertelt meer over de aangeboden oefeningen en hoe je de kaarten kunt gebruiken.

De handige zoeklijst geeft een opsomming van stressvolle en emotionele ervaringen waarmee je in het dagelijks leven te maken kunt krijgen. Bij elke ervaring vind je een verwijzing naar de oefeningen die je kunnen helpen daarmee om te gaan.

De Mind-Body Toolkit helpt je beter om te gaan met stress en emoties. De eenvoudige en speelse oefeningen van de Toolkit hebben daar directe invloed op en zorgen voor meer:

•          Energie
•          Ontspanning
•          Weerbaarheid
•          Doorzettingsvermogen
•          Balans
•          Gezondheid

Voor wie?
•          De transformerende oefeningen zijn bedoeld voor jong en oud.
•          De Toolkit is een uniek geschenk voor jezelf of voor een ander.

Ben je leraar, trainer, coach of hulpverlener?
Dan is de Toolkit een speels en praktisch hulpmiddel. Met de oefeningen kun je mensen in lastige situaties helpen weer balans te vinden.

De Toolkit is kunstzinnig vormgegeven met verrassende foto’s. Laat je wakker schudden en herinner jezelf aan de innerlijke krachtbronnen die in jou verscholen liggen!

Het is onze missie om yoga- en mindfulnesstechnieken op een speelse manier toegankelijk te maken voor jong en oud.’

Hoe is de Mind-Body Toolkit ontstaan?
Het idee voor het maken van dit kaartendeck is ontstaan tijdens het werken met mensen in Mind-Body-trainingen en therapiegroepen. De deelnemers aan deze trajecten zoeken meer verbinding met hun lichaam, om beter te kunnen omgaan met allerhande vragen, problemen en klachten.

Marianne van der Burgh (1960) koos de oefeningen uit en schreef de teksten. Marianne is psychotherapeut, karam-kriyaconsulent en kundalini-yogadocent en werkt als coach en psycholoog in eigen praktijk Suniai.

Laura Klinkenberg (1992) verzorgde de fotografie en vormgeving. Laura is beeldend kunstenaar, vormgever en kundalini-yogadocent. Ze studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie en won diverse prijzen voor haar werk.

Marianne: ‘Ik werk al ruim dertig jaar als psycholoog en psychotherapeut en tien jaar als coach. Ik merk hoe er onder invloed van een veranderende tijdsgeest ook veel verandert in wat mensen nodig hebben, wat hen bezighoudt en hoe zij naar zichzelf kijken. De steeds hogere druk waaronder wij allemaal staan vraagt om kleine, eenvoudige handvaten en om een direct contact met lichamelijke ervaringen om snel te kunnen schakelen en op een diep niveau patronen te helpen doorbreken. Om die redenen hebben de kundalini yoga en de mindfulness mijn hart gestolen. Heartfulness (zelfcompassie) is mijns inziens een broodnodig ingrediënt om van een collectieve blinde vlek in ons bewustzijn te genezen.

De afgelopen jaren maakte ik gebruik van zelf in elkaar geknutselde kaartjes en droomde ik van een mooi vormgegeven set. Toen ik Laura ontmoette bleek zij met haar artistiek talent en ervaring de sleutel in handen te hebben om die droom werkelijkheid te laten worden.’

Laura: ‘De vormgeving voor de Mind-Body Toolkit is mij op het lijf geschreven. Ik was meteen enthousiast toen Marianne me vroeg om dit product samen te ontwikkelen. De oefeningen van de kaartenset hebben mij tot nu toe al veel gebracht. Vanuit mijn eigen ervaring als kunstenaar en kundalini-yogadocent past het me helemaal om de Toolkit toegankelijk te maken voor jong en oud.

Ik zie de mens als sieraad en heb mijn eigen lichaam in de fotografie gebruikt om prikkelende beelden te maken. Soms verbeeldt de foto op de kaart de daadwerkelijke oefening, maar ik heb vooral verrassende associatieve beelden gecreëerd; beelden waarmee ik een specifiek gevoel wil oproepen, die iets losmaken. Daardoor kunnen de kaarten inspireren en je motiveren om met de Toolkit aan de slag te gaan. Zodat je wordt uitgedaagd om op een speelse manier yoga en meditatie te beoefenen in je dagelijks leven.’

Laat je motiveren, prikkelen en verrassen!

Sat Nam - kaart 14

Ware kern

Controle en balans - kaart 4

Pauzeren tijdens het ademen